Türi vald ei taha Paidele küla loovutada

Copy
Talvine Järvamaa.
Talvine Järvamaa. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide linn on korduvalt teinud Türi vallale ettepaneku omavahelise piiri muutmiseks Röa külas, kuid vald pole asjast huvitatud.

Viimati saatis Paide linnavolikogu Türi vallavolikogule otsuse kahe omavalitsuse vahelise piiri muutmise algatamiseks 19. novembril. Jutt käib Paide keskusest vaid kahe kilomeetri kaugusel Röa külas asuva 33 katastriüksuse Paide koosseisu arvamisest, kuna sealsete elanike igapäevaelu on seotud pigem Paide linnaga kui 12 kilomeetri kaugusel asuva Türiga, vahendavad ERRi raadiouudised.

Paide linnapea Priit Värk ütles, et initsiatiiv on tulnud nendelt elanikelt endalt. Ka Värk ise on üks neist elanikest. «Kõigi nende elanike igapäevased toimetamised on seotud Paidega. Kes käib Paides tööl, lapsed käivad kas lasteaias või Paides koolis, meelelahutus, sportimisharjumused. Kogu aeg oleme kasutanud ja ka tulevikus kasutame Paide teenuseid,» selgitas Värk.

Linnapea sõnul pöördus Türi vald umbes aasta tagasi Paide linna poole. Seinapalu külas oli kaks kinnistut, mille elanikud soovisid Türi valla alla ja Paide linnavolikogu oli nõus loovutama need kinnistud Türi vallale. Ent kui Paide linn küsis Türi vallalt Röa küla kinnistuid linna alla, siis saadi kaks korda eitava vastus.

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann täpsustas, et Seinapalu küla elanikud ise soovisid tulla Türi valla alla. Vald piiride muutmiseks ise midagi tegema ei pidanud.

Ent miks ikkagi Türi vallavolikogu võttis 28. jaanuaril taas vastu otsuse, et ei soovi Röa külast loobuda? Siemann tõdes, et küla elanikud tarbivad Paide teenuseid, kuid lisas samas, et kohalike omavalitsuste põhilisi eesmärke ongi viimastel aegadel olnud see, et elanikele ei peaks halduspiir omama mingit tähtsust. Pealegi maksavad Türi valla elanikud kõik Paide teenused oma taskust kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles