Kosmose kino soovib osta elamisloaskandaaliga seotud inimene

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmose kino.
Kosmose kino. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavaraamet leidis Kosmose kino järgi tuntud Pärnu maantee 45 kinnistule ostjafirma, mille üks omanikke figureerib ka elamisloaskandaaliga seotud isikute nimekirjas.

Pärnu maantee 45 kinnistu soovib osta hinnaga 770 001 eurot OÜ Iron Capital, mille omanikud on Olga Revyakina ja Evgeni Mulyukov.

Firma Iron Capital on krediidiinfo andmetel registreeritud kurikuulsal Tallinna vanalinna aadressil Kooli 1/3. Eelmise aasta lõpu seisuga oli samas majas registreeritud kokku 78 firmat, mis kuuluvad Venemaa ja teiste endiste liiduvabariikide miljonäridele. Nende isikute seas on ka Mulyukov.

Avalikule kirjalikule enampakkumisele pandud kinnistu alghind oli 767 000 eurot.

Ärimaa sihtotstarbega kinnistul pindalaga 5923 ruutmeetrit paikneb arhitektuurimälestiseks tunnistatud kinohoone, mis on koormatud tähtajatu üürilepinguga ASi Forum Cinemas kasuks.

Elamislubadeskandaal lahvatas mullu detsembris, kui ETV saatest «Pealtnägijast» selgus, et IRLi liikmed, toonane riigikogu liige Indrek Raudne, tema kolleeg Siim Kabrits ja Tallinna volikogu liige Nikolai Stelmach omavad Tallinna vanalinnas korterit, kuhu on oma firmad registreerinud 147 rikast ja ülirikast kodanikku, kes pärit peamiselt Venemaalt.

Skandaali järel lahkusid Raudne ja Stelmach parteist, Raudne ka riigikogust ja Stelmach Tallinna volikogust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles