Postimees TV saates «Minister risttules» oli stuudios siseminister Kristian Jaani. Jaani rääkis, et ministriportfelli eest andis ta lubaduse astuda korruptsioonikahtlusega Keskerakonda veel enne sügisesi valimisi.

Elo Mõttus-Leppik: Miks teie, laitmatu renomeega politseijuht, otsustasite ennast siduda erakonnaga, mis on seotud korruptsioonikahtlustusega ja on varem kriminaalkorras süüdi mõistetud?

Aga miks mitte? Palju ikka elus tuleb selliseid huvitavaid ja väga väljakutserikkaid ja väärikaid ettepanekuid? Kui sa oled eelnevalt ikkagi 25 pluss aastat töötanud ühes väga konkreetses valdkonnas – politseis, viimased kaheksa aastat tippjuhina –, siis kasvõi arenguperspektiivis on ju väga mõistlik uusi väljakutseid vastu võtta.

Mõttus-Leppik: Ehk väljakutsena nägite kuritegevuse vastu võitlemise asemel tegutsemist erakonnas, mis on kuriteos süüdi mõistetud.

Kui Keskerakonna juht Jüri Ratas selle kõne tegi ja ma järgmistel päevadel juhtkonna liikmetega kohtusin, siis uskuge mind, mina tahtsin iseendale saada väga konkreetset kindlust, et erakond on jätkuvalt väga tõsiselt tegelemas korruptsiooni väljajuurimisega.

Kommentaarid (8)
Copy