Õdede liit pöördus Pentus-Rosimannuse ja Kiige poole (6)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Õed valmistumas mullu märtsis koroonalaine alguses Põhja-Eesti regionaalhaigla intensiivravi palatis patsienti vastu võtma.
Õed valmistumas mullu märtsis koroonalaine alguses Põhja-Eesti regionaalhaigla intensiivravi palatis patsienti vastu võtma. Foto: Madis Veltman

Eesti Õdede Liit pöördus rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse ja tervise- ja tööminister Tanel Kiige poole, et tervishoiutöötajate töötingimusi parandataks ning et meedikud saaksid tööle vastavat palka. 

«Tervise Arengu Instituudi statistikast tervishoiutöötajate palkade ja töökoormuse kohta nähtub, et õdede töökoormus ning töö iseloom on viimasel viiel aastal oluliselt muutunud. Õdede vastutus ja kohustused on kasvanud. Õed ja hooldustöötajad on praegu just see grupp töötajaid, keda on tervishoius kõige enam puudu,» kirjutas liit ministritele. 

Kuna täitmata ametikoha tõttu peavad olemasolevad töötajad rohkem töötama, vajavad meedikud riigilt selget sõnumit, et nende tööd väärtustatakse töötingimuste parandamise ja tööle vastava töötasuga. «Tervishoiuteenuste kättesaadavus sõltub otseselt tervishoiutöötajate olemasolust,» lisas liit pöördumises. 

«Väga selgelt oodatakse tervishoius nii öötöö kui ka nädalavahetuse tundide tasu koefitsiendi tõusu, milleks kuluks meie ettepanekut arvestades sel aastal haigekassa eelarvest vähem kui viis miljonit eurot,» leiab liit. 

Nende hinnangul töötasu motiveerivas mahus tõstmiseks kuluks mõnikümmend miljonit eurot. «See on haigekassa 1,7-miljardilise eelarvega võrreldes vaid piisk meres,» ütles õdede liit oma pöördumises.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles