Kurikuulsa lõpuga suusamaraton meenutas osalejaile külavõistlust

Priit Pullerits
Copy
Eestlaste kolmik Toomas Teesaar (vasakult), Hanno Liiva ja Alar Toomik Marcialonga klassikamaratoni seitsmendal kilomeetril esimese suure tõusu otsa jõudmas.
Eestlaste kolmik Toomas Teesaar (vasakult), Hanno Liiva ja Alar Toomik Marcialonga klassikamaratoni seitsmendal kilomeetril esimese suure tõusu otsa jõudmas. Foto: Kristel Laurson, SportTravel

Mõned söakad eestlased võtsid läbi pandeemilise Euroopa ette keerulise teekonna, et panna end proovile karmi lõputõusuga Marcialonga klassikamaratonil Itaalias. Nad ei olnud aga sugugi valmis kõigeks, mis seal ees ootas.

Ootamatused algasid juba ööl enne teeleminekut. Hanno Liiva, neljandat korda Itaalias kuulsal Marcialonga maratonil, oli lasknud kaks päeva varem Eestis klassikasuuskadele pidamismäärde alla panna. Aga lumi, mis pidi prognoosi järgi hakkama sadama võistluspäeval, tuli maha öösel. Ja õhutemperatuur tõusis nulli ligi. Pidamismäärdest polnuks nois tingimustes tolku. See tuli maha kraapida, suusapõhjad karestada ja minna 70 kilomeetrit sõitma pidamiseta. Ainult käte jõul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles