Turvakaamera video ⟩ Viru hotelli ees piirdeaeda paiskunud juht põgenes sündmuskohalt (1)

Copy
Algaja juhi ebaõnnestunud driftimise katse lõppes Viru hotelli ees piirdeaias.
Algaja juhi ebaõnnestunud driftimise katse lõppes Viru hotelli ees piirdeaias. Foto: Ekraanitõmmis videost

Algaja juhi ebaõnnestunud driftimise katse lõppes detsembri alguses Viru hotelli ees piirdeaias, kohus võttis juhilt mitmeks kuuks juhtimisõiguse.

Katse Viru ringil sõpradele tahtliku ülejuhitavuse tekitamisega esineda lõppes katkise sõiduki, lõhutud piirdeaia ning kahjustada saanud postiga. Juht lahkus politseid teavitamata sündmuskohalt, kuid õnnetuse talletas turvakaamera.

Liiklusjärelevalvekeskuse teatel võttis Harju maakohus juhilt mitmeks kuuks juhtimisõiguse. Kuna tegemist oli algaja juhi ehk niinimetatud «vahtralehega», tunnistatakse kohtuotsuse jõustumisel juhiluba kehtetuks ja ta peab uuesti hakkama taotlema esmast juhiluba. See tähendab, et ta peab läbima järelkoolituse ja tegema uuesti teooria- ja sõidueksami.

Kuidas on õige käituda sarnases olukorras

Kui varalise kahju saaja ei ole teada, tuleb liiklusõnnetusest kohe teatada politseile ja tegutseda vastavalt politsei korraldusele.

Liiklusõnnetuses osalenud sõiduki juhi poolt liiklusõnnetusest politseile teatamise nõuete rikkumise eest karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut (kuni 1200 eurot), arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 12 kuuks.

Kindlustusandjal on õigus esitada tagasinõue sõidukijuhi vastu, kui sõidukijuht põhjustas kindlustusjuhtumi ning lahkus pärast kindlustusjuhtumit õigusvastaselt ja süüliselt kindlustusjuhtumi toimumise kohalt.

Sündmuskohalt lahkumine ilma kahjusaajat või politseid teavitamata võib tuua lisaks trahvile kaasa juhtimisõiguse äravõtmise, aresti või nõude kindlustusseltsilt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles