Maile Grünbergi kodus on kasutuses tema disainitud mööblikomplekt «Mill» (1997) ja tuvitool «Wing» (2009). Magamistuba ilmestavad August Künnapu maalid.
Maile Grünbergi kodus on kasutuses tema disainitud mööblikomplekt «Mill» (1997) ja tuvitool «Wing» (2009). Magamistuba ilmestavad August Künnapu maalid. Foto: Juta Kübarsepp

Alati optimistlik ja särav, üle poole sajandi Eesti ruumikultuuri mõjutanud, unikaalmööblit ja mööblisarju disaininud ning rohkelt tähelepanuväärseid avalike hoonete interjööre – alates olümpiaregatiks valminud Tallinna lennuterminalist kuni uuenduskuuri läbinud nukuteatrini välja – projekteerinud Maile Grünberg pälvis Eesti Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali elutööpreemia.

Värvikas ja mitmetahuline sisearhitekt, disainer, näitusekujundaja ja galerist Maile Grünberg on tuntud oma kirgliku loomu, positiivse ellusuhtumise, põhjalikkuse ja tööle pühendumise poolest.

Arhitektuuri sihtkapitali elutööpreemia sai tänavu punase, musta ja kuldse miksimise maailmameister, Eesti disainilegend Maile Grünberg, kelle loometeelt leiab ka näiteks kõigile tuttavaid sektsioonkappe

Kommentaarid
Copy