Peep Talving: ootasin lööki, aga mind tabas hoopis kehasoe vedelik (23)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Peep Talving.
Peep Talving. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kolmapäeval füüsilise rünnaku ohvriks langenud PERHi ülemarsti Peep Talvingu sõnul tunneb ta end praegu väga hästi ja on jätnud halvad emotsioonid selja taha. Ühtlasi on ta veendunud, et ründaja tabatakse.

Talving rääkis «Ringvaates», et on juhtunu enda jaoks läbi vaaginud. «Mina tunnen ennast suurepäraselt,» kinnitas ta.

Ülemarsti sõnul järgis ta tol õhtul oma tavarutiini, kui kella 19 paiku haiglas töö lõpetas ja Retke teel asuvas parklas oma sõidukisse istus. «Äkitsi vasakult ilmub inimene, kes rebib auto ukse lahti. See oli niivõrd ootamatu. Ma ootasin lööki, aga mis tuli äkki, mulle tundus, kehasoe vedeliku mass,» meenutas Talving.

Tema hinnangul oli talle näkku ja kehale visatud vedelikku paari liitri jagu. Talving tõmbas sõiduki ukse kinni ja ründaja jooksis minema. Seejärel helistas Talving numbril 112 ning jäi politseid ootama.

Rünnaku järel olid ülemarsti esmased mõtted, kas tegemist võis olla happe või millegi muu ohtlikuga, kas vedelik võis sisaldada mingit nakkust, näiteks koroonat või HIVi.

Hiljem autost väljudes leidis arst kurjategija poolt maha visatud anuma, milles oli pisut vedelikku. Haiglas tehti sellele ekspertiis ja selgus, et tegemist on inimese uriiniga. Esialgsetel andmetel see nakkust õnneks ei sisaldanud, ehkki alguses kahtlustati HIVi osakeste olemasolu.

Küsimusele, kas Talvingul on kahtlusaluseid, vastas ta, et ta on koos politseiga sellele 48 tundi mõelnud. «Kui meil oleks selge arusaam, oleks see inimene juba tabatud,» sõnas ta.

Talving ei välista, et ründaja võib olla vaktsineerimisvastane, kuna sündmuspaigale maha visatud anumale oli kirjutatud Handcleaner (käte puhastaja ehk desovahend). «Mul tekkis koheselt ühendus, et see on desovahend, see on inimene, kes ei usu, ei taha, ei tunneta, et maskid on olulised.»

Talvingu sõnul jõudis ta ründaja nägu näha vaid murdosa sekundi jooksul. Tundus, et kurjategijal on tumedad juuksed.

Sündmuspaiga läheduses olid ka kolm inimest, kellega ülemarst rünnaku järel põgusalt rääkis. Talvingu palve on, et nad võtaksid politseiga ühendust.

Kommentaarid (23)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles