Hüljeste pealetung üllatab talisuplejaid ja ärritab kalureid (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Hülged tulevad kala järel jõgedesse ja sadamatesse, nagu seegi, kes eile Tallinna sadama Admiraliteedi basseinis sulistas.
Hülged tulevad kala järel jõgedesse ja sadamatesse, nagu seegi, kes eile Tallinna sadama Admiraliteedi basseinis sulistas. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavu talvel moeröögatuseks saanud talisuplus on toonud ka linnainimeste teadvusse, et jää all ujuvad hülged. Karvaseid mereelukaid on nähtud koguni Tallinna Vanasadama Admiraliteedi basseinis ja Kärdla taliujumiskeskuses, kalurid on konkurentide peale pahased.

Hiiumaa talisupleja rääkis, kuidas läinud aasta viimastel päevadel sai Kärdla sadamas hüljest lausa käega puudutada, teine kommenteeris, et samas jääaugus võis ujuda ka keset kalaparve. Hülgeuurija Mart Jüssi tõdes, et sadamates ja jõgedes ongi hülged kala pärast.

«Vaevalt neid laevad huvitavad, aga sadamad piiravad kala liikumist ja seal on saak kiskjale lihtsamini tabatav. Sama on ju ka kalapüünisega: kui meres peab kala taga ajama, et nahk märg, siis püünises on söök seisma pandud ja selle hankimiseks kulub vähem energiat. Majanduslikult mõttekas, sest hüljestel eriti midagi priisata ei ole, looduse maksuamet on halastamatu,» rääkis Jüssi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles