Tallinna linn ostab elanikke kiusanud taristuärikalt tänava (19)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Konstantin Ivanishvili näitab oma valdusi Harku karjääri ümbruses. 
Konstantin Ivanishvili näitab oma valdusi Harku karjääri ümbruses. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavaraamet pakub Haabersti linnaosas asuva Hargi tänava omanikule Konstantin Ivanišvilile 237 600 eurot tänava eest, mille too ostis kümmekond aastat tagasi pankrotipesast 10 000 euroga.

Hargi tänav on umbtänav, kuhu pääseb ainult Pikaliiva tänavalt. Kui Ivanišvili tänava 2011. aastal omandas, paigaldas ta selle otsa liiklusmärgid, mis andsid teada, et tegemist on eravaldusega, kuhu tohib sisse sõita vaid omaniku loal.

Tänava elanikud eirasid üksmeelselt keelumärke ja said pideva psühhoterrori saatel siiski koju ja kodust välja. Probleem tekkis ehitustranspordi, kolimisautode ja prügiveoga. Ivanišvili teatas piirkonda teenindanud jäätmekäitlejale, et prügiauto võib tänavale sõita vaid siis, kui elanike prügi tasuta ära veetakse.

«Aga kui inimesed peavad teile maksma, siis peate teie mulle maksma,» teatas ta, olles enne sissesõidu oma autoga blokeerinud. Ta soovitas elanikel prügikonteinerid Pikaliiva tänava äärde veeretada. Hargi tänav on ligi poole kilomeetri pikkune ning prügikonteinerite ralli olnuks absurdne ja talvisel ajal ka teostamatu.

Hind tõusis 24-kordseks

«Juba eelmise aasta lõpus saatsime tänava omanikule kirja, et soovime tänava omandada nendel tingimustel, mis seal kirjas on, ja kui me kokkuleppele ei jõua, siis tuleb ilmselt alustada sundvõõrandamist,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

Sundvõõrandamist rakendatakse tema sõnul siis, kui kinnistu omanik pakkumisega ei nõustu, hüvituseks makstava summa suurus jääb samaks. Summa aluseks on kinnisvara hindamise akt, milles toodud lõppsummale lisandub niinimetatud motivatsioonitasu. Tänava hind on OÜ Kinnisvaraekspert eksperdihinnangu alusel 198 000 eurot. Koos 20 protsendi suuruse motivatsioonitasuga kujunes tänava lõplikuks hinnaks 237 600 eurot.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles