Seeder ja Põlluaas jätkavad riigikogu juhatuses märtsini (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Riigikogu aseesimees ja Isamaa juht Helir-Valdor Seeder.
Riigikogu aseesimees ja Isamaa juht Helir-Valdor Seeder. Foto: Eero Vabamägi

Esmaspäeval kogunevad parlamendi liikmed istungitevaba nädala järel erakorraliselt riigikogu uusi aseesimehi valima. Selle olukorra tingis riigikogu Euroopa Liidu Asjade Komisjoni juhiks pürgiva riigikogu aseesimehe Siim Kallase (Reformierakond) tagasiastumine riigikogu juhatusest, mistõttu valitakse ametisse mõlemad uued aseesimehed.

Et riigikogu spiiker Henn Põlluaas (EKRE) teatas, et tema enne märtsis toimuvaid korralisi juhatuse valimisi kohast ei loobu, ning traditsiooniliselt kuulub üks aseesimeeste kohast opositsiooni suurimale erakonnale ehk praegusel juhul EKRE-le, tähendanuks selline asjade käik, et juhatusse hakkab kuuluma kaks EKRE liiget. Sellele olid aga vastu sotsiaaldemokraadid. «Kui riigikogu juhatuses peaks sattuma nii, et ta on pärast esmaspäeva ühe erakonna pantvang, siis ei ole see väga normaalne. Loodame, et seda olukorda õnnestub vältida,» ütles sotsiaaldemokraatide juht Indrek Saar.

Isamaa juht Helir-Valdor Seeder toonitas, et opositsiooni tähtsad ametikohad, alaliste komisjonide asejuhid, erikomisjonide juhid ja riigikogu aseesimees lepitakse riigikogus kokku korraga ning arutelusid tuleb käsitleda tervikuna. Tema soov oli kolme erakonna vahel kokku leppida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles