Ahhaa töötajad rajasid teaduskeskuse taha lumelinna

Tartu Postimees
Copy
Lumelinnas saab mitut moodi liugu lasta.
Lumelinnas saab mitut moodi liugu lasta. Foto: Hendrik Osula/Ahhaa

Ahhaa teaduskeskuse taga avati krõbeda külmaga nädalavahetusel kõikidele huvilistele lumelinn, kus on mitme liurajaga kelgumägi, suur lumemüür, jäätunnel ja palju muud vahvat.

Lumelinna ehitasid Ahhaa töötajad. Selle rajamiseks kasutati 47 veoautokoormat ehk umbes tuhat kuupmeetrit lund, mis toodi peamiselt Tartu lennuväljalt.

Lumelinna rajamise idee esitas Ahhaa ekspositsioonijuht Mihkel Sild, et pakkuda peredele head võimalus nautida ühist tegevust värskes õhus. Silla sõnul on võimalik peale kelgutamist minna soovi korral teaduskeskusse, kus märtsi alguseni on avatud keskuse läbi aegade menukaim näitus «Ahhaa, foobiad!».

Teiste foobiate ehk haiguslike hirmude hulgas on ka kionofoobia ehk tsionofoobia ehk lumepelgus. Nimelt kardavad mõned inimesed tuiskavat lund ja tunnevad hirmu, et võivad jääda ootamatult lume alla, mõned aga pelgavad isegi härmatist, jääd ja paukuvat pakast.

Mitme liurajaga kelgumäe, suure lumemüüri, jäätunneli ja kõige muu valmistamine Ahhaa juurde pole varasematel aastatel sooja talve tõttu õnnestunud. Mihkel Sild rõõmustas, et lõpuks sai teaduskeskus ammu plaanitud mõtte teoks teha.

Ahhaal on kavas lumelinnas, mis on avatud kõikidele tasuta, korraldada teadusteatri etendusi ja muudki. Keskusesse minekuks tuleb osta pilet, kuid 19. veebruarini maksavad esmaspäevast neljapäevani kell 16–19 ja reedel kell 17–20 majapiletid poole vähem. Soodustus kehtib üksiktulijaile ja ka rühmadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles