Viljandi linnapea: seost Jaak Joala kuju sihtrahastamise ja eelarve kärbete vahel pole

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi raekojas langetatud otsuse järgi saavad mittetulundusühingud eelmise aastaga võrreldes vähem toetust. Samas pole praegu teada, kui palju tänavu üldse projektide tarbeks rahaküsijaid tuleb. Fotol on toodud toetusteks eraldatud summad kahel aastal.
Viljandi raekojas langetatud otsuse järgi saavad mittetulundusühingud eelmise aastaga võrreldes vähem toetust. Samas pole praegu teada, kui palju tänavu üldse projektide tarbeks rahaküsijaid tuleb. Fotol on toodud toetusteks eraldatud summad kahel aastal. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul mingit seost nüüd kasti pandud Jaak Joala kuju sihtrahastamise ja tänavuste, peamiselt kultuuri ja sotsiaalvaldkonda puudutavate eelarvekärbete vahel ei ole.

Ometigi, kui oktoobri keskel leidis Viljandi linnavalitsus justkui sõrmenipsuga 50 000 eurot ühele mittetulundusühingule Jaak Joala kuju püstitamiseks, siis selle aasta eelarves kärpis ta rahanappuse tõttu mittetulundusühingutele mõeldud toetusraha rohkem kui 40 000 eurot.

Rahanappusele viidates vähendas linn aasta jooksul toetuseks makstavaid summasid pisut üle 54 000 euro, millest 40 691 euro suurune kärbe puudutab otseselt kultuurile, spordile, sotsiaalvaldkonnale, noortetööle ja haridusele antavaid tegevus- ja projektitoetusi. Seda raha küsivad rõhuvas enamuses mittetulundusühingud. Rahandusameti juhataja Marika Aaso seletusel oli vaja kärpida nii toetusi kui ka majandamiskulusid, sest linna tulud ei tõota alanud aastal enam sellist kasvu, et katta igapäevaseid tegevusi ja võimaldada investeerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles