Idufirma, mis tekitas Wall Streetil kaose

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Robinhood pakub tasuta kauplemisplatvormi nutitelefonile, aga ka veebilehekülge, mille kaudu saab kaubelda aktsiate, börsil kaubeldavate fondide (ETF), toorainete ja optsioonidega. Krüptovaluutade huvilistele pakutakse seda võimalust rakenduse Robinhood Crypto kaudu.
Robinhood pakub tasuta kauplemisplatvormi nutitelefonile, aga ka veebilehekülge, mille kaudu saab kaubelda aktsiate, börsil kaubeldavate fondide (ETF), toorainete ja optsioonidega. Krüptovaluutade huvilistele pakutakse seda võimalust rakenduse Robinhood Crypto kaudu. Foto: JIM WATSON/AFP

Suhtlusplatvormi Reddit kaudu jaanuari viimasel nädalal tehtud väikeinvestorite rünnak riskifondidele tekitas tehnoloogiapoe GameStop ja veel terve hulga aktsiate meeletu tõusu, tegi neist kümned ja sajad tuhanded rikkaks (vähemalt paberil) ning põhjustas nii mõnelegi fondile sadadesse miljonitesse ja isegi miljarditesse eurodesse ulatuvaid kahjumeid. Üks suur kahjusaaja oli ka idufirma Robinhood ise, mille platvormi kaudu enamik neist tehinguist tehti.

Juba jaanuari viimase nädala reedel oli Robinhood sunnitud kaasama kiirkorras miljardi dollari suuruse rahasüsti, nädalavahetusel kaasati veel 2,4 miljardit dollarit.

Kauplemiskeskkondadel peavad olema kaitseks potentsiaalsete kaotuste vastu teatavad rahalised puhvrid ning kui kauplemisaktiivsus kasvab, peab maaklerifirma puhvreid suurendama.

«See rahastamisvoor aitab meil olla vastavuses uskumatu nõudluse kasvuga meie platvormi järele,» kirjutas finantsjuht Jason Warnick ettevõtte koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles