Haridusministeerium võttis palgale erisaadiku (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Haridus- ja teadusministeerium hoone Tartus, Munga 18.
Haridus- ja teadusministeerium hoone Tartus, Munga 18. Foto: Sille Annuk

Tänasest alustab tööd Eesti esimene hariduse erisaadik Birgit Lao, kelle ülesandeks saab olema Eesti haridusteenuste turundamine maailmas ning riigi rahvusvaheline esindamine haridusküsimustes, teatab ministeerium.

Samuti on Lao ülesandeks valdkonna ettevõtete ja ekspordi toetamine välisturgudel, aga ka investeeringute toomine Eestisse.

«Eesti on maailmas hariduse lipulaev, meie edulood on laialt tuntud ning meie nutikate lahenduste vastu tuntakse huvi. Erisaadiku ülesandeks saab olema nende eeliste kasutamine Eesti kui haridusriigi kuvandi arendamisel,» sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

Hariduse erisaadik Birgit Lao ütleb, et tema suurimaks väljakutseks on avaliku ja erasektori tugevuste turundamine ning saavutusi on kavas tutvustada ka Dubai EXPO-l.

«Keskendume ka sellele, kuidas toetada Eesti haridusettevõtete sisenemist välisturgudele, tuua Eestisse haridusvaldkonna tehnoloogiaettevõtete investeeringuid või hoopis müüa meie kogemusi, teadmisi ja oskusi,» loetles erisaadik oma ülesandeid. Erisaadik kuulub 0,9 koha ulatuses haridus- ja teadusministeeriumi ning 0,1 koha ulatuses välisministeeriumi koosseisu.

Birgit Laol on haridusvallas suur kogemus: 2014. aastast juhtis ta sihtasutust Innove2006, kuni 2014. aastani töötas haridus- ja teadusministeeriumis tõukefondide osakonna asejuhatajana ning enne seda samas analüüsiosakonna juhatajana.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles