Laagna teel hukkunutega avarii põhjustanu tunnistab süüd osaliselt

BNS
Copy

Harju maakohtus esmaspäeval alanud kohtuprotsessil tunnistas mullu 20. juunil Tallinnas Laagna teel kahe inimese surmaga ja mitme inimese vigastamisega lõppenud avarii põhjustamises süüdistatav Isa Khalilov süüd osaliselt, kuid Vjatšeslav Kalašnikov oma süüd ei tunnista.

20-aastane Isa Khalilov tunnistas süüd osaliselt ehk selles, et ületas lubatud sõidukiirust, 29-aastane Kalašnikov süüd ei tunnista, kuid möönis, et ületas tõesti lubatud sõidukiirust. 

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab mehi karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist, kui sellega on põhjustatud kahe või enama inimese surm.

Kriminaalmenetlusega kogutud andmetel alustasid süüdistatavad ühiselt mullu 20. juuni õhtupoolikul sõitu Tallinna kesklinnast Lasnamäe suunas. Sõiduki Chevrolet Camaro roolis oli Kalašnikov ja BMW X5 roolis Khalilov, kes kiirendasid ja kihutasid koos mööda Pärnu maanteed Narva maanteele ning jõudsid lõpuks Laagna teele.

Laagna teel hakkasid Kalašnikov ja Khalilov järjepidevalt suurendama kiiruseid, jõudes välja 190-200-kilomeetrini tunnis. Mustakivi 13 juures sõitis Kalašnikovi juhitud Chevrolet mööda Volvost, mida juhtis 54-aastane mees. Chevrolet kannul liikunud BMW sõitis ees liikunud Volvole aga tagant otsa.

Volvo paiskus kokkupõrke tagajärjel vasakule haljasalale ja BMW paiskus pärast Volvoga kokkupõrget paremale tagant otsa esimesel sõidurajal liikunud Fordile, mida juhtis 39-aastane mees. Ford paiskus omakorda otsa ees sõitnud Toyotale, mida juhtis 28-aastane mees.

BMW ja Ford paiskusid kokkupõrkest paremal tee ääres olevasse bussiootepaviljoni, kus seisid kaks jalakäijat, 61-aastane naine ja 32-aastane naine.

Õnnetuses hukkusid 61-aastane naine ja 39-aastane mees ning viga sai neli inimest, kes viidi haiglasse. 

Kriminaalmenetlust juhtinud prokuröri Diana Helila sõnul põhjustasid süüdistatavad oma äärmiselt hoolimatu tegevusega kahe inimese surma ning raskeid tervisekahjustusi kahele liiklusõnnetuses viga saanud inimesele.

«Prokuratuuri hinnangul panid kaks meest teo toime koos. Üksteist innustades kiirendasid nad koos läbi linna ja lubatust kiiremini sõites rikkusid tahtlikult liiklusseadust. Kohtueelses menetluses kogutud tõendite pinnalt aga ei ole võimalik esitada süüdistust tapmises, sest ei saa väita, et neil oli rooli istudes soov kedagi tappa. Samas pidanuks mehed ette nägema, et oma kergemeelse käitumisega võivad nad põhjustada üliraskete tagajärgedega liiklusõnnetuse,» selgitas prokurör Helila rõhutades, et meestele esitati süüdistus esimese astme kuriteos.

Süüdimõistmise korral karistatakse selle teo eest kolme- kuni 12-aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles