Vabadusse pääsenud Vesterinen: mul oli kindel alibi (3)

BNS
Copy
Andrei Vesterinen PM stuudios
Andrei Vesterinen PM stuudios Foto: Pm

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) ülemarsti ründamise uurimise raames kinni peetud jurist Andrei Vesterinen ütles, et politsei vabastas ta kiirelt, kuna tal oli kindel alibi, vahendas ERR.

«Mind vabastati, sest minu esindaja Yaroslav Radziwill esitas ühe minu kliendi kontoris tehtud videosalvestuse, mis näitab, et ma ei saanud rünnaku hetkel PERH-i juures olla, kuna olin sel hetkel kliendi juures,» rääkis Vetserinen esmaspäeval korraldatud briifingul.

Tema sõnul selgub, et ta oli kaubandusega tegeleva ettevõtte kontoris umbes kella 18 kuni kella 20ni õhtul. PERHi ülemarsti Peep Talvingut rünnati aga kella 19 ajal.

Videokaamerad olid ettevõttesse üles seatud, kuna seal tegeletakse ostu ja müügiga ning hoonel on ainult üks sissepääs, lisas Vesterinen.

Tema sõnul ei mäleta ta üldse, millal ta viimati Mustamäele on sattunud.

Rääkides oma kodus korraldatud läbiotsimisest, ütles Vesterinen, et see toimus väga viisakalt ning temalt võeti ära ainult talvesaapad ja viimase tankimise tšekk.

Büroos toimunud läbiotsimisel ei võtnud politsei midagi kaasa, lisas Vesterinen.

Politsei pidas PERHi ülemarsti Peep Talvingu ründamise uurimise raames Vesterineni kinni neljapäeval ja vabastas reedel. Juristi ja koroonapiirangute vastane aktivist Vesterinen sattus avalikkuse tähelepanu alla jaanuari lõpus, kui avaldas sotsiaalmeedias valitsuse teadusnõukoja juhi Irja Lutsariga salvestatud ründava intervjuu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles