Kultuuri lühiuudised

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Andre Hinn lavastuses «33 variatsiooni».
Andre Hinn lavastuses «33 variatsiooni». Foto: Margus Ansu

Klaverikontserdil kõlab 33 kuulsat variatsiooni

Täna kell 19 esitab klaverikunstnik Andre Hinn Vanemuise kontserdimajas Ludwig van Beethoveni «33 variatsiooni Diabelli valsile».

Seesama kuulus teos, millele andis alust Austria muusikakirjastaja ja helilooja Anton Diabelli (1781–1858) looming, oli Vanemuise väikese maja laval sügisel 2018 esietendunud draama «33 variatsiooni» keskmes. Hinn esitas sellest helitööst lavastuses katkendeid, nüüd aga võtab ta teose ette tervikuna, mis tähendab umbes tund vältavat muusikasündmust.

Andre Hinn on andnud kontserte Eestis ja Saksamaal, esinenud koos Pärnu linnaorkestri ja Eesti riikliku sümfooniaorkestriga dirigent Jüri Alperteni juhatusel. Klavessinisti ja pianistina on ta osalenud orkestri Junge Philharmonie Köln turneedel. 2009. aastast on ta Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli õppejõud. TPM

Karlova koorikool ootab uusi laululapsi

Sügisel alustab Tartu Karlova kooli koorikool üheksandat hooaega. Koorikooli väärtusi hoiavad 60. hooaega tegutsev Tartu poistekoor ja 41-aastane neidudekoor Kurekell.

Et need kaks saaksid olla väga head, on koorikooli juhataja Annelii Traksi sõnul suur roll koorikooli poiste ja tüdrukute mudilaskooridel ja lastekooril, sest sealt kasvavad väga head lauljad. «Ootame suure rõõmuga uusi tüdrukuid ja poisse koorikooli esimese klassi õpilaste vastuvõtu muusikalistele katsetele, mis toimuvad veebruari kolmandal nädalal,» lisas juhataja.

Vajalik on eelregistreerimine. Teavet saab Tartu Karlova kooli kodulehelt. TPM

Tartu linnavalitsus tunnustab kultuurimetseene

Tartu linnavalitsus ootab veel viimaseid päevi, 11. veebruarini ettepanekuid kultuurimetseeni valimiseks, et tunnustada eraisikuid ja ettevõtteid, kes on eelmisel aastal andnud oma panuse kultuuri-, spordi- ja noorsootöövaldkonna arendamisse. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles