Estonia vraki veealused uuringud lükkuvad aasta võrra edasi (28)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy
Kaader filmist «Estonia – leid, mis muudab kõike» (režissöör Henrik Evertsson). Ekspeditsioon vrakile 2019 septembris. FOTO: Kaader Filmist «estonia – Leid, Mis Muudab Kõike»
Kaader filmist «Estonia – leid, mis muudab kõike» (režissöör Henrik Evertsson). Ekspeditsioon vrakile 2019 septembris. FOTO: Kaader Filmist «estonia – Leid, Mis Muudab Kõike» Foto: Kaader Filmist «estonia – Leid, Mis Muudab Kõike»

Estonia laevavraki veealune uurimine lükkub tõenäoliselt järgmise aasta veebruarisse. Selle aasta juuliks on  Rootsi ja Soome lubanud vastu võtta sukeldumist võimaldavad seadused ja alles seejärel viiakse läbi rahvusvaheline hange veealuste tööde teostamiseks, mis võtab samuti aega. 

«Ma ei näe, mis sisendi lähedased saaksid uurimisele anda. Ma arvan, et kaasamise all peeti pigem silmas nende jätkuvat detailset informeerimist,» ütles Jens Haug, kelle sõnul ei saa ajakirjanikud ja lähedaste esindajad jälgida ka laeval veealuste uuringute teostamist. «Meil ei ole jälgijaid vaja,» ütles Haug.

«See uurimine peab olema sõltumatu, mis tähendab seda, et erinevaid huvigruppe saab hoida infoväljas, aga nad ei saa seda uurimist juhtida,» ütleb ka riigisekretär Taimar Peterkop, kes lubab lähedastega ka tulevikus regulaarselt kohtuda.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles