JUST NÜÜD Kaitseala kõrval käib väga ohtlik kütuse transport (26)

Copy
Kaks maailmalaeva teevad ettevalmistusi, et 85 000 tonni gaasikondensaati Pakri hoiuala lähistel ühelt aluselt teisele pumbata.
Kaks maailmalaeva teevad ettevalmistusi, et 85 000 tonni gaasikondensaati Pakri hoiuala lähistel ühelt aluselt teisele pumbata. Foto: Madis Veltman

Eile pärastlõunal alustasid kaks suurt toornafta tankerit Pakri hoiuala lähedal keskkonnale üliohtlikku kaubavahetust: üle mere veetud voolikute kaudu alustati ühelt aluselt teisele naftasaaduste pumpamist. Et midagi ei lekiks merre, saadeti tehingut kontrollima keskkonnaameti inspektorid, kelle töö, mis pidi aega võtma neli tundi, polnud lehe trükkimineku ajaks veel lõppenud.

Sel nädalavahetusel ankurdas Pakri saarte läheduses Venemaalt, Narvast tunniajase autosõidu kaugusel asuvast Ust-Luga sadamast tulnud tanker Zaliv Amurskiy, mis oli täis 85 000 tonni gaasikondensaati.

Ta ootas Rotterdami sadamast jaanuari lõpus väljunud tankerit Front Cheetah, et sinna naftasaadused ümber pumbata. Mõlemad on toornaftat vedavad alused, mis aastate jooksul maakerale ilmselt mitu tiiru peale teinud. Töö käib nii, et ühest maailma otsast võetakse naftasaadused peale ja teises transporditakse ümber.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles