Sutt: Eesti tööseadusandlus vajab värskendust (1)

BNS
Copy
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ütles, et iduettevõtted saavad oluliselt panustada eesmärki tõsta Eesti tööjõu tootlikkust 110 protsendini Euroopa Liidu keskmisest.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ütles, et iduettevõtted saavad oluliselt panustada eesmärki tõsta Eesti tööjõu tootlikkust 110 protsendini Euroopa Liidu keskmisest. Foto: Sander Ilvest

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ütles teisipäeval ETV saates «Esimene stuudio», et Eesti tööseadusandlus vajaks üle vaatamist ja värskendust.

Sutt ütles seda, kui saates tuli jutuks Swedbanki Baltikumi juhtimise Lätti viimine. Kolmest Balti riigist rääkisid Läti kasuks lihtsam personali värbamine ja maksusüsteem.

Minister nentis, et Lätis on tööseadusandlus parem. «Mina vaatan seda kui ühte signaali, et meil on vaja vaadata, mida me oma ärikliimas saame teha paremaks, et tulevikus oleksid valikud rohkem Eesti kasuks,» ütles Sutt.

«On oluline teha järeldusi ja vaadata, mida me saame teha paremini. Kui me räägime nendest samadest töösuhetest, tööregulatsioonist, siis üks asi, mida Covidi kriis on teinud, ta on väga kiiresti muutnud kogu praktilist tööelu korraldust. Me räägime kaugtööst, me räägime järjest rohkem tööampsudest. Meie tööseadusandluse kaart ei vasta enam sellele maastikule. Kui on olukord, kus kaart ei vasta maastikule, siis on kaks valikut - kas muuta maastikku nii, et ta vastaks kaardile või muuta kaarti nii, et ta vastaks maastikule. Ja ma arvan, et me peame seda õiguslikku kaarti tegema kohasemaks maastikule ja tegema seda niimoodi, et me siis tasakaalustame tööandjate ja töövõtjate huvid,» lausus Sutt.

"Kõige olulisem on signaal väljapoole, et Eesti on äriks avatud. Et eksperdid, oskustega inimesed, keda me siit ei suuda leida, on teretulnud," sõnas Sutt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles