Keskkonnainspektorid ei tuvastanud kütuse ümberpumpamisel rikkumisi (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Keskkonnainspektsiooni inspektorid kontrollisid Paldiski ankrualal STS ümberlaadimise operatsiooni.
Keskkonnainspektsiooni inspektorid kontrollisid Paldiski ankrualal STS ümberlaadimise operatsiooni. Foto: Madis Veltman / Postimees

Eile Pakri lähedal alanud kauba laevalt laevale laadimisel (STS-operatsioonil) osalevatel laevadel on kõik nõuded täidetud, ütleb keskkonnaamet kontrollreidi tulemusena. 

Siiski on keskkonnaminister on palunud siseministril sellisteks laadimisteks lubade andmise ajutiselt peatada. Eile alanud operatsiooniks oli luba taotletud juba varem.

Eile vaatasid keskkonnainspektorid üle Paldiski D-ankrualal aset leidnud gaasikondensaadi laadimise dokumentatsiooni ning varustuse. Keskkonnaameti keskkonnakasutuse järelevalve arendusosakonna peainspektori  Kuldar Rikma sõnul olid laevade dokumendid korras, voolikud sertifitseeritud, ühendused töökorras ning survetest õnnestus. «Eile õhtul kell 22.24 alanud kauba laadimisel me reostust ei tuvastanud. Lisaks võtsime kontrollproovi kaubast ning viisime täiendavalt läbi väävlikontrolli. Proovid saatsime laborisse,» lausus Rikma.

Ministeeriumi teatel peavad kütust vahetavatel laevadel olema reostustõrjeplaan ja reostustõrjevarustus ning nad peavad olema suutelised avarii korral tekkinud reostuse koheselt lokaliseerima ja likvideerima ning teavitama õnnetusest kohe reostustõrjeametkondi. Laevad peavad olema varustatud hädaseiskamissüsteemi või avariinupuga. Toimingut tohivad läbi viia vaid vastava väljaõppe läbinud isikud ning mõlemad osalevad laevad allkirjastavad kontroll-lehe, mis peab olema kontrollimiseks saadaval vähemalt kolme aasta jooksul peale toimingu teostamist.

Täna koguneb keskkonnaministri kutsel STS-operatsioonide temaatikat arutama ümarlaud, kus osalevad huvigruppide ja ametkondade esindajad.

Käimasolev STS operatsioon toimub väljaspool hoiuala, ütleb ministeerium.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles