Tallinna õpetajad vaktsineeritakse ilmselt koolides

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Vadim Belobrovtsev
Vadim Belobrovtsev Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna linnavalitsus soovib, et õpetajate vaktsineerimine toimuks koolides, sest õppetöö on hajutatuse ja osalise distantsõppe tõttu nagunii häiritud.

«Tänaseks oleme jõudnud nii kaugele, et järgmisel nädalal on võimalik hakata haridustöötajaid vaktsineerima. Linna soov on korraldada vaktsineerimine koolides, sest tingimused selleks on olemas. Meil  on SA Tallinna Koolitervishoid, mis hõlmab ka kooliõdesid, kes on läbinud vastava koolituse ja on võimelised töötajaid vaktsineerima,» rääkis abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

«Me oleme sotsiaalministeeriumile teinud sellise ettepaneku, millele me ei ole veel vastust saanud, aga loodame, et nad nõustuvad. Ida-Tallinna Keskhaigla ja Lääne-Tallinna Keskhaigla on valmis seda protsessi koolides kureerima,»lisas ta.

Belobrovtsevi sõnul o vaktsineerimisest räägitud nii koolide kui lasteaedade juhtidega ning kõik soovivad, et vaktsineerimine algaks võimalikult kiiresti.

Terviseameti epideemiatõrje osakonna nõuniku Irina Dontšenko sõnul on tänase seisuga registreeritud koroonaviirusega nakatumise juhud vähemalt 35 koolis ja vähemalt 20 lasteaias. «Nakkuskoldeid on vähemalt kolmes koolis ja neljas lasteaias. Võib prognoosida, et ka järgmisel nädalal haigestunud laste arv kasvab,» ütles Dontšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles