Paks lumi tuleb enne sula katuselt maha lükata (2)

Copy
Kui kerge ja kohev lumi on pigem sooja teki eest, siis sulades raskeks muutuv kiht võib katuselt maha sadades palju kahju tekitada.
Kui kerge ja kohev lumi on pigem sooja teki eest, siis sulades raskeks muutuv kiht võib katuselt maha sadades palju kahju tekitada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üle mitme aasta on loodus meile kinkinud korraliku lumerohke talve. Maa ja majad on paksu valge vaiba all, mis aga tähendab, et lisaks teedele tuleb tähelepanu pöörata katustele.

Maa Elu uuris katustelt lume ja purikate eemaldajalt, ühtlasi korstnapühkijana leiba teenivalt osaühingu Tahmakratt pealikult Erich Patrakult, millal on õige aeg katust lumest puhastada ning kuidas seda ohutult ja katust vigastamata teha.

„Teoreetiliselt saaks ju maja jooniste põhjal ja lumeraskust mõõtes arvutada, millal kriitiline hetk kätte jõuab, aga reaalsuses tehakse otsus ikka silma ja kõhutunde järgi,” sõnas Patrak. „Vaadatakse, kas ja kus on tekkinud suured lumevaalud, kui raske on lumi, kas alla tulla ähvardav lumekiht või purikad on tänava või hoovi poole.”

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles