JULGEOLEK Priit Laos: elanikkonnakaitse ja riigikaitse algab koolipingist

Priit Laos
, Kilingi-Nõmme gümnaasiumi sisekaitseõpetaja
Copy
Kilingi-Nõmme gümnaasiumis sisekaitseõppe valinud German, Toomas ning Jaan-Markus päästekomandos päästja ametiga tutvumas.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumis sisekaitseõppe valinud German, Toomas ning Jaan-Markus päästekomandos päästja ametiga tutvumas. Foto: Priit Laas

Sisekaitseõppe läbinud noored on teadlikud ja vastutustundlikud ühiskonna liikmed, kelle väärtushinnangud on paigas, kirjutab Kilingi-Nõmme gümnaasiumi sisekaitseõpetaja Priit Laos.

Sisekaitseõppe läbinud noored on teadlikud ja vastutustundlikud ühiskonna liikmed, kelle väärtushinnangud on paigas. Nad oskavad erinevates olukordades ise paremini hakkama saada ja teisi aidata. Sisekaitseõppe suurim väärtus on, et selle läbinud noored kannavad ohutuse ja turvalisuse põhimõtteid edasi oma suhtlusvõrgustike kaudu. Kindlasti panustab osa nendest ühiskonda tagasi sisekaitselise või riigikaitsega seotud elukutsevaliku kaudu. Samuti on sisekaitseõppe hea platvorm liitumaks vabatahtlikega (maa- ja merepäästjad, abipolitseinikud, sisekaitsereserv jne).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles