Von der Leyen õigustas aeglust vaktsiinide käikulaskmises

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Meedik ja patsient Portugali Portimao Arena spordihallis, mis on haiglakohtade nappusel muudetud hospidaliks. FOTO: Patricia De Melo Moreira/AFP/Scanpix
Meedik ja patsient Portugali Portimao Arena spordihallis, mis on haiglakohtade nappusel muudetud hospidaliks. FOTO: Patricia De Melo Moreira/AFP/Scanpix Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen astus eile Brüsselis europarlamendi täiskogu ette samasuguses võtmes nagu kõrge esindaja Josep Borrell päev varem: kaitsma oma kogu ELi puudutavaid töövalikuid.

Debati teema, millel von der Leyen osales, oli ELi koroonavaktsineerimise strateegia. Enne teda astus kõnepulti praeguse eesistuja Portugali ELi asjade minister Ana Paula Zacarias, kes tõdes, et viimatise koroonaaruteluga võrreldes pole seis Euroopas kuidagi paranenud.

Ühestki teisest ELi riigist pole selle kohta süngemat illustratsiooni kui praegu Zacariasel. Portugal nimelt ei juhi ELis mitte ainult eesistujamaana, vaid on ka Euroopa koroonaviirusega nakatumise tabeli konkurentsitu liider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles