Eesti kodakondsuse saab 143 inimest (1)

BNS
Copy
02.11.2015. Tallinn. Eesti pass. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
02.11.2015. Tallinn. Eesti pass. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Valitsus arutab neljapäevasel istungil Eesti kodakondsuse andmist kokku 143 inimesele.

Valitsus arutab neljapäevasel istungil siseministeeriumi ettepanekut anda 83 inimesele Eesti kodakondsus  naturalisatsiooni korras, edastas valitsuse pressiesindaja. 

Ka arutab valitsus ettepanekut anda Eesti kodakondsus kokku üheksale inimesele. Neist üks on praegu India, üks Iisraeli, üks Ukraina ja kuus Venemaa kodanikud. Eesti kodakondsus antakse neile tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest.

Siseministeerium on teinud ka ettepaneku anda Eesti kodakondsus 11 inimesele. Neist praegu on üks  Türgi, üks Egiptuse ja üheksa Venemaa kodanikud. Eesti kodakondsus antakse neile tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest.

Ka arutab valitsus ettpanekut anda Eesti kodakondsus 32 inimesele. Neist praegu on 26 Venemaa kodanikud, kolm Ukraina kodanikud, kaks Gruusia ning üks Valgevene kodanik. Eesti kodakondsus antakse neile tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest.

Siseminister esitas ka ettepaneku anda Eesti kodakondsus ühele inimesele ning emale ja tema alaealisele lapsele tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest. Üks Eesti kodakondsuse taotleja on praegu Venemaa kodanik ning ema ja laps Ukraina kodanikud.  

Lisaks arutab valitsus ettepanekut anda Eesti kodakondsus ühele inimesele tingimusel, et ta vabastatakse senisest kodakondsusest. Taotleja on praegu Leedu kodanik.

Ka arutab valitsus Eesti kodakondsuse taastamist neljal inimesel, kes kaotasid selle alaealisena. Kuna nad olid taotluse esitamise ajal alaealised, ei pea nad loobuma Venemaa kodakondsusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles