Majandusministeerium on naftapumpamise asjus karmim kui keskkonnaministeerium (4)

Ülle Harju
, reporter
Copy
«Ma ei ole nõus väitega, et keskkonnaministeerium hoolib vähem loodusest,» sõnas keskkonnaminister Tõnis Mölder.
«Ma ei ole nõus väitega, et keskkonnaministeerium hoolib vähem loodusest,» sõnas keskkonnaminister Tõnis Mölder. Foto: Sander Ilvest

Ohtlike naftasaaduste merel ümberpumpamise (STS) pärast muret tundvad organisatsioonid esitasid kolmapäeval keskkonnaministrile ettepanekud ohu vähendamiseks ning selgus, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium soovib STS-operatsioonidele karmimaid tingimusi kui keskkonna eest seisma pidav keskkonnaminister.

«Peame üle vaatama ankrualad Pakri ja Naissaare ümbruses, mis on nende alade tulevik, see vajab mõtestamist,» ütles keskkonnaminister Tõnis Mölder (pildil) pärast ümarlauda sadamate liidu, laevaomanike liidu, Transiidi ja Logistika Assotsiatsiooni, Eesti Keskkonnaühenduste Koja, siseministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti, keskkonna- ja transpordiameti ja agenteerimisfirma Navest Agency LLC esindajate ning mereõiguse eksperdiga.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) haldusalast osales ümarlaual transpordiameti esindaja. Ministeeriumi avalike suhete nõuniku Taavi Audo sõnul edastas ta ministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamäe sõnastatud seisukoha: MKM pooldab ohtliku lasti ümberpumpamist sadamates, sest laevalt laevale kaubalaadimise ohutustingimustes ja nende täitmisel võib esineda puudujääke.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles