Prantsusmaa loobus Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaama laiendamisest

Copy
Pariisi Roissy Charles-de-Gaulle'i lennujaam.
Pariisi Roissy Charles-de-Gaulle'i lennujaam. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse valitsus otsustas loobuda Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaama laiendamisest, ütles neljapäeval keskkonnaalase ülemineku minister.

Minister Barbara Pompili ütles ajalehele Le Monde, et lennujaama laiendamine pole kooskõlas võitlusega kliimasoojenemise vastu.

Valitsus palus seetõttu lennujaama operaatoril ADP-l projektist loobuda ja «tulla lagedale uuega, mis on eesmärkidega kliimamuutuse ja keskkonnakaitse osas suuremas kooskõlas».

Otsus tehti nädal pärast seda, kui kohus võttis riigi vastutusele suutmatuse eest kliimamuutuse pidurdamiseks piisavalt ära teha.

Plaan näinuks ette neljanda terminali ehitamist 2037. aastaks, et suurendada lennujaama läbilaskevõimet 40 miljonile reisijale aastas.

Pompili nimetas projekti iganenuks, kuna see ei vasta valitsuse keskkonnapoliitikale ja vajadustele «sektoris, kus käib täiemahuline üleminek roheliste lennumasinate poole».

Projekti hinnanguline maksumus oli seitse kuni üheksa miljardit eurot.

Le Monde kirjutas, et valitsus ei taha järgmises laiendusprojektis läbilaskevõime suurendamisele enam keskenduda.

«Meil on alati lennukeid vaja, kuid me peame liikuma lennureisimise mõistlikuma kasutamise poole ja jõudma selles sektoris kasvuhoonegaaside emissiooni vähendamiseni,» ütles Pompili.

Transpordiminister Jean-Baptiste Djebbari ütles hiljuti koroonaviiruse pandeemiast tingitud lennuliikluse järsu languse taustal, et lennujaama läbilaskevõime suurendamisele panustamine näib neil päevil täiesti «hullumeelne».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles