Triinu Epler: lapsevanema mured Covid-19 ajal

Copy
Triinu Epler.
Triinu Epler. Foto: Erakogu

Mida teha lastega pandeemia ajal, sellest kirjutab kolme lapse ema Triinu Epler.

Olen kolme väikese lapse ema (vanused: viis, kolm ja kaks). Tänaseks on nad kõik alustanud ka lasteaiateekonda ning võiksin öelda, et saan nüüd jälle oma pilgu pöörata ettevõtlusele. Tegelikkuses see kõik nii lihtne muidugi pole. Praegusel ajal on iga väike tilk, mis ninast kukub, õpetajatele juba häirekell ja lapsed saadetakse koju. Iseenesest on see ju hea, kuna üldises plaanis ongi lapsed tervemad ja igasuguseid haigusi on Covidi ajal kindlasti vähem olnud. Küll aga ei kajastata minu arust piisavalt seda, kuidas lapsevanemad sellel ajal siis hakkama saavad.

Enamikul on siiski töö ja muud toimetused, mis vajavad tegemist. Paljud tunnevad muret ka majanduse seisukorra pärast. Meil on registreeritud väga palju töötuid ja kellegi jalgealune pole praeguses ebakindlas maailmas sada protsenti kindel.

Ka meie proovime laste kõrvalt teha kodus tööd. Mina püüan näiteks sõbrannaga startup’i käivitada, aga ikka ja jälle tuleb ette nädalaid, kui mõni lastest on jälle nohu tõttu koju jäänud. See tähendab hiliseid töötunde, kui lapsed juba magavad, ning meeletut vaimset ja füüsilist koormust. Vaimse tervise osas võiks iga päev avaldada inimeste lugusid Covidi-aegsest stressist, läbipõlemisest ja sellest, kuidas taas püsti tõusta. Samas püüame me olla selles virvarris ka head lapsevanemad, kes aitavad lastel areneda ja veedavad nendega koos meeldivalt aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles