Siemens nõuab Eesti ettevõttelt piraatluse pärast kahjutasu (13)

Liina Laks
, reporter
Copy
Siemens Solid Edge’i tarkvara on küllaltki kerge kräkkida, kuid sama kerge on sellega ka vahele jääda.
Siemens Solid Edge’i tarkvara on küllaltki kerge kräkkida, kuid sama kerge on sellega ka vahele jääda. Foto: Madis Veltman / Postimees

Siemensi Industry Soft­ware Inc-i kontserni kuuluv tarkvaraarendaja pani OÜ Konesko Autotarvikule süüks, et too olevat nende tarkvara kräkkinud ja illegaalselt kasutanud, ning kaebas ettevõtte kohtusse. Nüüd tegi Harju maakohus otsuse, millega andis õiguse Siemensile, kes nõudis Koneskolt välja enam kui 70 000 eurot.

Konesko Autotarvik teatas tänahommikuses meilis, et firmal on plaan kohtuotsus edasi kaevata. Kohtuotsuses toodud asjalood on järgmised.

Siemensi kontserni kuuluv ettevõte teeb ka väikefirmadele mõeldud CAD-programmi Solid Edge ST9. Firma ütles, et nende programmidele on lisatud tehnilised kaitsemeetmed, mis jälgivad programmi kasutamist ja võimaldavad tuvastada isikuid, kes seda ilma õiguseta kasutavad. Täpsemalt olla kasutatud kräkitud litsentsifaili, mida levitatakse piraatlusega seotud saitidel. Teisisõnu, tegu olla piraatkoopiaga.

Sellele toetudes väitis Siemens, et Viimsi firma Konesko Autotarvik kasutas 2019. aastal nimetatud programmi illegaalselt 32 korda. Siemensile oli teada IP-aadress, millelt toiminguid tehti, ning Harju maakohtu kaudu nõuti välja IP-aadressi omanik, kelleks oli Konesko.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles