Eurouuring Sõnavabadus on ELi kodanike hinges eelkõige Eestis (17)

Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Mihkel Maripuu

«Kõik ei ole kuld, mis tuleb läänest,» on vaenukõne seaduse ning sõnavabaduse kontekstis muutunud viimastel kuudel Eestis eriti päevakajaliseks repliigiks. Eile Europarlamendi Tallinna esinduses esitletud Eurobaromeetri värskeima uuringuga said praeguse aja valjuhäälseimad sõnavabaduse eeskõnelejad EKRE ja Isamaa näol omamoodi moraalset tuge juurde.

Parlemeter 2020 nime kandnud uuring keskendus eelkõige Euroopa Parlamendile, kuid käsitles ka laiemalt eurooplaste hoiakuid ning mõtteid pandeemiaajastul. Mida uuring eestlaste kohta ütles? Eelkõige kasvavat optimismi Euroopa Liidu suhtes ning võrreldes ülejäänud Euroopaga sõnavabaduse jõulisemat väärtustamist.

Väljendus see eelkõige vastuses küsimusele, millist valdkonda peaks Euroopa Parlament kõige enam kaitsma ja toetama. Kui ülejäänud Euroopa riikides domineeris vastusena inimõiguste kaitsmine, liikmesriikide vaheline solidaarsus ning sooline võrdõiguslikkus, siis Eestis, Hollandis ja Soomes hinnati kõige prioriteetsemaks sõnavabaduse kaitset. 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles