Keskkonnaminister: ohtlikku ümberlaadimist võidi teha ka Pakri hoiualal (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Keskkonnainspektsiooni inspektorid kontrollisid Paldiski ankrualal STS ümberlaadimise operatsiooni.
Keskkonnainspektsiooni inspektorid kontrollisid Paldiski ankrualal STS ümberlaadimise operatsiooni. Foto: Madis Veltman / Postimees

Keskkonnaminister Tõnis Mölderile on teatavaks saanud, et gaasikondensaadi ja nafta laevalt laevale ümberlaadimist ehk STS-operatsioone võib 2019.-2020. aastal olla tehtud ka Pakri hoiualal. Mölder valmistab nüüd ette regulatsioonide muutmist, et ohtliku kauba ümberlaadimine Pakri hoiualal ja selle lähistel asuvatel ankrualadel oleks täielikult välistatud.

«Ohtliku kauba laadimise ehk STS-operatsioone puudutavasse segadusse selguse toomiseks olen käivitanud terve rea analüüse,» ütles Mölder. «Praeguste andmete põhjal pole Paldiski hoiualal tänavu STS-operatsioone tehtud. Küll aga on minuni jõudnud info kohaselt alust arvata, et varasematel aastatel on laadimisi toimunud ka Pakri hoiualal. Selline segadus on kahetsusväärne. Analüüs kõigi asjaolude väljaselgitamiseks jätkub, kuid juba võib nentida, et mingil hetkel on kuskil tehtud möödalaskmine,» teatas minister pressiteates.

Minister selgitas, et üheks kiireks lahenduseks on Paldiski lähedal ja Paldiski lahes asuvatel ankuraladel STS-toimingute keelamine. «Vajalik on saada selge ülevaade ka teistes ankrualades toimuvatest tegevustest ja võimalikest keskkonnariskidest, eriti kui ankruala asub Natura alade läheduses,» ütles Mölder.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles