Kalana sadama uus omanik väärtustab ainulaadset surfiranda

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Kalana sadama kai peal on aastaid seisnud vanast traalist Kaavi tehtud majutuskoht. Uus omanik jäi raudlaeva ära viimisel hätta.
Kalana sadama kai peal on aastaid seisnud vanast traalist Kaavi tehtud majutuskoht. Uus omanik jäi raudlaeva ära viimisel hätta. Foto: Jaano Martin Ots

Eesti taasiseseisvumise algusest peale loodusjõudude meelevallas lagunenud ning mitu korda käest kätte käinud Kalana sadam Kõpu poolsaare tipus Hiiumaal sai uued omanikud, kes tahavad teha piirkonnast Eesti lainesurfarite Meka.

Kalana sadama eelmine omanik, salapärane Venemaa investor Dmitri Morozov varisemisohtliku kai korrastamisse ei investeerinud ning eelmise aasta oktoobris müüs ta sadama koos kaldal asuvate kinnistutega edasi. Uued omanikud Jüri Tamm ja Viljar Raidmets on lainelaudurid, kes on Kalana kõrgeid surfilaineid nautimas käinud juba üle kümne aasta.

«Super koht lainesõiduks. Vahel tuleb täitsa ookeani tunne, kui vesi on peegelsile ja suur laine tuleb sisse. Looduslikult on Kalana unikaalne piirkond ja seal on sellist ääremaa Kalamaja vaibi. Põhiliselt töötan Rootsis, aga koroona tõttu veetsin eelmise aasta jälle Eestis ja ka Hiiumaal. Kui kuulsin, et sadam võib olla müügis, võtsin ühendust. Veel septembris polnud mul aimugi, et võiksin Kalana ära osta. See oli emotsiooniost,» kirjeldas Jüri Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles