Laanet: oleme Savisaare poliitika pantvangid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet ja Edgar Savisaar
Kalle Laanet ja Edgar Savisaar Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Riigikogu keskerakondlasest liikme Kalle Laaneti hinnangul on nii nende erakond kui kogu Eesti poliitiline süsteem Edgar Savisaare poliitika pantvangid.

«Täna oleme tõesti Edgar Savisaare poliitika pantvangid, kogu Eesti... kõik erakonnad on öelnud, et Savisaare juhitud Keskerakonnaga nad koostööd ei tee, üks neljandik riigikogust on sisuliselt välja lülitatud,» tõdes Laanet ETV saates «Kahekõne».

«Eks erakonna arengud sõltuvad käimasolevate kriminaalasjade arengust ning ka valimistest: arvan, et kui Keskerakond kaotab Tallinnas võimu, kukub parteis võimult ka Savisaar,» leidis Laanet.

«Positiivne on, et mingeid murdumise märke on toimunud: meie fraktsioonis on tulised arutelud selle teema ümber, mõni aeg tagasi ei räägitud sellistel teemadel üldse, oodati ja vaadati ühe inimese otsa, et mis tema ütleb,» kirjeldas Laanet.

«Kui me jätkame sama juhtkonnaga, samade põhimõtte rakendamisega, läheb erakond allavett, kui vigadest õpitakse ja vahetatakse mis iganes teel juhte, siis on põhimõtetel ja programmil väga tõsine kandepind Eesti ühiskonnas,» rõhutas Laanet.

Edgar Savisaar on tema hinnangul korraga Keskerakonna õnn ja õnnetus.

«Mina ei oleks valmis erakonda juhtima, mul puudub ambitsioon erakonda juhtida, olen pigem praktik kui ideoloog,» tõdes Laanet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles