Harjumaa lasterikkad pered peavad riigi toetuste jagamist segaseks

BNS
Copy
Raha.
Raha. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liidule (TLPL) teeb muret lasterikkaid peresid esindavate organisatsioonide rahastamine ja riiklike vahendite läbipaistev ning õiglane kasutamine.

Harjumaa lasterikaste perede liit kirjutas sotsiaalkaitseminister Signe Riisalole, et tänaseks on kujunenud olukord, kus Eesti Lasterikaste Perede Liit valib oma subjektiivsete eelistuste alusel, milliseid liikmesorganisatsioone ta oma kodulehel kajastab. 

Keskliidu rahastusotsused liikmesorganisatsioonide suhtes on läbipaistmatud ning tundub et ka kallutatud. Võib tunduda, et kas parteipoliitilistest või muudest kaalutlustest tulenevalt ei ole kõiki ELPL liikmesorganisatsioone koheldud võrdselt, märkis liit.

Rahastusotsused langetatakse ilma võrgustiku liikmete ligipääsuta otsustusprotsessile ning kohati toetatakse toretsevaid projekte, mis võimaldavad silma paista üksikutel TLPL liikmesorganisatsioonide juhtidel, kuid ei edenda kuidagi lasterikaste perede olukorda või igapäevaselt lasterikkaid peresid abistavate organisatsioonide haldusvõimekust.

Välja on jäetud võimalused liitumaks Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liiduga, kuigi ühingu tegevuspiirkonnas, Tallinnas ja Harjumaal, on kõige rohkem lasterikkaid perekondi. Ka avaliku raha kasutamise küsimuste lahendamine käib «tagatoas» ning on liikmesorganisatsioonidele läbipaistmatu.

Arvestades, et tänasel keerulisel ajal, kus väga paljud lasterikkad pered elavad reaalselt vaesuspiiril, on TLPLile antav riikliku toetuse kasutamine liikmesorganisatsioonide vahel kujunenud läbipaistmatuks ja ebademokraatlikuks.

Harjumaa lasterikaste perede liit tegi ministrile ettepaneku arutada esimesel võimalusel valdkonna rahastusvõimalusi, et ka otse lasterikkaid peresid aitavate organisatsioonide tegevust piisaval määral toetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles