Rakvere koputas nimevaidluses uuesti riigikohtu uksele (3)

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Omavalitsusega üle kahe aasta kohtuuksi kulutanud ja lapse nime kirjapildi üle vaielnud pereema Kadri ootab, et saaks lõpuks eluga edasi minna.
Omavalitsusega üle kahe aasta kohtuuksi kulutanud ja lapse nime kirjapildi üle vaielnud pereema Kadri ootab, et saaks lõpuks eluga edasi minna. Foto: Ain Liiva

Rakvere linn esitas eelmisel nädalal riigikohtule kassatsioonkaebuse sooviga jätkata kohtuvaidlust lapsevanemaga, kes tahab oma varsti kahe ja poole aastasele tütrele panna nimeks Nelery.

Pikaks ja närvesöövaks veninud nimesaaga on varem korra juba riigikohtus käinud, kuid viimane saatis selle asjaolude täpsustamise järel omapoolsete juhtnööridega lahendamiseks Tartu ringkonnakohtule. Selle aasta 12. jaanuaril otsustas ringkonnakohus, et lapsele nimepanekul ei tule järgida ranget kirjakeele normi, vaid keelekasutuse head tava, ning andis õiguse kaebuse esitanud lapsevanemale.

Rakvere linn kasutas seepeale õigust esitada otsuse peale riigikohtule kassatsioonkaebus, milleks tal oli aega kolmkümmend päeva. «Rakvere linnavalitsus ja siseministeerium leidsid ühiselt, et kassatsioonkaebuse esitamine ning riigikohtu otsus on vajalikud nimeseaduse kohaldamise praktika huvides,» märkis Rakvere linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist kirjalikus vastuses Postimehele. Kõnealuse vaidluse asjaolusid rohkem ei kommenteeritud, viidates pooleliolevas kohtumenetluses sisalduvatele isikuandmetele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles