Bellingcati Eesti taustaga uurija ajab FSB mürgirühma jälgi (7)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Bellingcati uurijad analüüsisid FSB liikmete lennureise ja mobiiltelefonide positsioneeringuid, mis näitasid, et grupi liikmed jälitasid Alekseid Navalnõid kõikjal tema reisidel Venemaal kolme aasta jooksul enne mürgitamist.
Bellingcati uurijad analüüsisid FSB liikmete lennureise ja mobiiltelefonide positsioneeringuid, mis näitasid, et grupi liikmed jälitasid Alekseid Navalnõid kõikjal tema reisidel Venemaal kolme aasta jooksul enne mürgitamist. Foto: Bellingcat

Venemaa tuntuima opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi mürgitanud Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) salajase grupi arvel võib olla kümneid seesuguseid atentaate, väitis intervjuus Postimehele teemaga tegelev, aastaid Eestis elanud bulgaarlasest uuriv ajakirjanik Hristo Grozev.

«Me väidame, et FSBs on mürgitajate grupp, kes tegeleb mõrvadega tööstuslikus ulatuses. Esimene, kelle leidsime, oli Navalnõi, aga kui hakkasime edasi kaevama, siis selgus, et näeme heal juhul vaid kümme protsenti nende tegevusest, arvestades nende liikumist ja lennusõite,» rääkis ühte maailma tuntuimasse uuriva ajakirjanduse väljaandesse Bellingcat kuuluv Grozev (51). «Minu hinnangul käivad nad aastas keskmiselt umbes kümne inimese kannul. Kui palju neist reaalselt tapetakse, seda ma öelda ei oska.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles