Mullu jätsid inimesed maksuametile 11 miljonit (3)

Copy
Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul on kõige levinumad maksusoodustused, millest inimesed kogemata loobuvad, koolituskulud või annetused.
Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul on kõige levinumad maksusoodustused, millest inimesed kogemata loobuvad, koolituskulud või annetused. Foto: Konstantin Sednev

Nendel, kes polnud enam kui saja tuhande seas, kes jooksid esimesel ööpäeval maksu- ja tolliameti kodulehele tuludeklaratsiooni täitma, soovitab amet võtta aega ja kontrollida, kas kõik lubatud maksuvabastused on kasutusele võetud – muidu võib kogemata riigile lihtsalt niisama raha anda.

Eelmisel aastal jäeti maksuameti kätte 11 miljonit eurot, mida inimestel oleks olnud õigus tagasi saada. Riik on loonud inimestele terve hulga maksusoodustusi, aga kuna neid tuleb sageli ise tuludeklaratsiooni märkida, siis võivad inimesed unustades endale kogemata rahalist kahju teha.

«Üldiselt on inimesed hästi informeeritud, millised maksusoodustused kohalduvad, ja neid kasutatakse aktiivselt,» ütles maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi. «Aga võib juhtuda, et esimese hooga ei vaadata korralikult eeltäidetud andmeid, vaid keskendutakse sellele, et võimalikult ruttu deklaratsioon esitada. Ja niimoodi tekivad olukorrad, kus deklaratsioon kinnitatakse suure kiiruga ära.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles