President kuulutas välja neli seadust (2)

Postimees
Copy
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Ain Liiva

President Kersti Kaljulaid kuulutas täna välja mesinduse toetust, toidukäitlejate halduskoormust, e-kaubandust ning kanepiseemnete impordilitsentse puudutavad seadusemuudatused.  

Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika seaduse raames täpsustati mesindussektori toetusega seotud tegevusaruande sisu, kus lisaks tegevustele peavad olema kirjas ka mesindusprogrammi tulemused. Samuti täpsustatakse toetuse saamiseks vajalikke abikõlblike kulude alusdokumente ning lisatakse juurde kaks uut toetust.

Samuti täpsustati kanepiseemnete impordilitsentsi taotlemise korda juhul, kui see on mõeldud muuks kui külvamiseks – näiteks söödaks või õli pressimiseks.

Käibemaksuseaduse ja tolliseaduse muudatused puudutavad liikmesriikide vahelist e-kaubanduse maksustamist – kaob kuni 22-euroste väikesaadetiste impordile kehtestatud maksuvabastus. 

Toiduseaduse muudatused vähendavad toidu käitlejate, eelkõige väikeettevõtete halduskoormust, kehtestavad ettevõtte hoonetele ja ruumidele paindlikumad nõuded ning võimaldavad loomse toidu turustamist teatamiskohustuse alusel.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles