Leisi vald otsib päästekomando alles jäämiseks abi kohtust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Priit Simson / Postimees

Saaremaa Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep kirjutas päästeameti pealikule, et kui jätkatakse kohaliku päästekomando sulgemisega ega nõustuta Leisi kompromissettepanekuga, pöördub ta kohtu ja õiguskantsleri poole.

«Oleme kategooriliselt Leisi päästekomando likvideerimise vastu,» kinnitas Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep. Leisi vald on kompromissina nõus kahemehelise valvega Leisis, mis vähendaks personalikulu, garanteeriks kiirreageerimise õnnetuste korral ja annaks vallale vabatahtliku tugiüksuse moodustamise võimaluse riikliku komando juurde.

Mõtlep heidab Kalev Timbergile ette, et too pole suutnud seni selgelt välja öelda, kui suur on rahaline kokkuhoid, mis saadakse Leisi komando sulgemisel. Kui vallavalitsuse arvestuste järgi on komando aastased kulud kuni 180 000 eurot, siis päästeamet on korduvalt maininud 360 000 eurot, mis oleks nagu kokkuhoid Leisi komando sulgemise pealt.

Ludvik Mõtlepa hinnangul vajab see summa selgitust, sest Timberg on avaldanud, et Leisi isikkoosseis saab töökohad süsteemisiseselt ja palgakulu seega ei vähene.

«Kui see on planeeritud kulu tulevikuks (tehnika väljavahetamise vajadus), siis usume, et uusi kalleid masinaid ei ole kunagi antud ja ei olegi vaja maapiirkonda,» kirjutab Ludvik Mõtlep, kelle sõnul vahetatakse amortiseerunud tehnika ka edaspidi rotatsiooni korras välja siis, kui uuendatakse suurlinnade masinaparki.

Kuna Kalev Timberg on aga kinnitanud, et Leisi tehnika jääb kasutusse, jääb selle väljavahetamise vajadus üles ka siis, kui see viiakse üle teise üksusse. Seega ei teki kokkuhoidu ka sellest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles