Kümme tsitaati tänavusest välispoliitika aastakõnest (4)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Eva-Maria Liimets Riigikogu kõnepuldis.
Eva-Maria Liimets Riigikogu kõnepuldis. Foto: Mihkel Maripuu

Vastne välisminister Eva-Maria Liimets pidas eile riigikogu ees traditsioonilise välispoliitika aastakõne, siinkohal on toodud valik tsitaate sellest ettekandest.

«Reeglitel põhineva maailmakorra kaitsmisel ja lääne ühise väärtusruumi püsimajäämiseks peame tegelema nende probleemide juurtega meie ühiskondades ning edendama ja tihendama koostööd demokraatlike riikide vahel.»

* * *

«Eesti julgeolek sõltub meie enda diplomaatide heast tööst ja oskustest, meie kaitsetahtest ja meie mainest ning meie liitlassuhete tugevusest.»

* * *

«Koroonapandeemia näitas, et NATO on võimeline kiiresti reageerima ainukordsetele kriisidele ning et liitlassuhted on tugevad ka siis, kui omavahelised suhted on keerulised. Allianss on hea tervise juures.»

* * *

«USA juhtroll NATO kollektiivkaitse tagamisel on asendamatu, USA pühendumisel liitlassuhetele on nii praktiline kui ka sümboolne väärtus. Sellepärast töötame jätkuvalt Eesti ja Ameerika Ühendriikide vahelise usaldusliku liitlassuhte kinnistamise nimel nii kahepoolselt kui ka rahvusvahelistes organisatsioonides ja soovime USA jätkuvalt aktiivset osalust meie regiooni julgeoleku tagamises, sealhulgas sõjalise kohaloleku kaudu.»

* * *

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles