TERVISHOID Hoogvaktsineerimist takistab koordineerimatus (7)

Kadri Tammepuu
, Fookuse Tervishoiu toimetaja
Copy
Perearstid ja vaktsineerimiskeskused on riskirühmade vaktsineerimiseks valmis juba kuu algusest, kuid seni on neile vaktsiine saabunud väikeste kogustena ja harva.
Perearstid ja vaktsineerimiskeskused on riskirühmade vaktsineerimiseks valmis juba kuu algusest, kuid seni on neile vaktsiine saabunud väikeste kogustena ja harva. Foto: Shutterstock

Tallinna tervisekeskuse Sinu Arst perearsti Anneli Talviku sõnul käib vaktsiinide jagamine kohmakalt. Lisaks puudub terviseametil ja haigekassal ülevaade, kellel on võimekus vaktsineerida ja kus leidub selleks vaba ressurssi. «Vaatame kolleegidega hämmastunult kogu seda ebaõnnestunud korraldustööd ja küsime üksteiselt, kas tõesti paremini ei saaks?» räägib ta.

Talviku arvates saaks. «Perearste tuleb hakata usaldama,» arvab ta.

Kuluaarides kiruvad perearstid terviseameti logistikat, aga niikaua kui Covidi-vaktsiinide saadetised on väikesed ja need tulevad harva, saab murest üle. Siiski nõuab nädalavahetuse ümber korraldamist olukord, kui järgmisel nädalal saabuma pidanud vaktsiin on reede õhtul äkki kulleriga ukse taga. Tööpäev on läbi, uksed lukus, kuid kiiresti tuleb leida keegi, kes saadetise vastu võtaks ja külmikusse paneks. Lisaks kuluvad puhkepäevad helistamisele ja vabandamisele ning ülepeakaela vaktsineerimisele, sest muidu läheksid vaktsiinidoosid raisku.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles