ÜLEVAADE. Lukašenka-vastaste aktivistide ja uurijate kodud otsiti läbi (2)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Ajakirjanikud Katsjarina Andrejeva ja Darja Tšultsova kohtu ees süüdistatuna protestiürituste korraldamises ja ettevalmistamises. Süüdimõistmise korral võib neid oodata kuni kolmeaastane vanglakaristus.
Ajakirjanikud Katsjarina Andrejeva ja Darja Tšultsova kohtu ees süüdistatuna protestiürituste korraldamises ja ettevalmistamises. Süüdimõistmise korral võib neid oodata kuni kolmeaastane vanglakaristus. Foto: STRINGER/EPA/Scanpix

Valgevene miilits viis meeleavalduste korraldamise uurimisega seoses eile ajakirjanike, inimõiguslaste ja ametiühingutegelaste juures läbi suure läbiotsimiste operatsiooni.

Valgevene opositsioonijuht Svjatlana Tsihhanovskaja kirjutas eile Twitteris, et Lukašenka käsilased otsivad läbi inimõiguskeskuse Viasna96 kontorit, Valgevene Ajakirjanike Liidu (BAJ) liikmete kortereid ja BYSOLi solidaarsusfondi omaniku vanemate kodu. «See on täielik seadusetus ja inimõiguste kriis Valgevenes,» kirjutas Tshihhanovskaja.

Vjasna andmeil otsiti läbi 22 inimese kodud, sealhulgas mullu Briti ja Kanada valituselt meediavabaduse auhinna pälvinud BAJ juhi Andrei Bastuntsi elukoht. Samuti korraldati läbiotsimised ametiühingujuhtide ja inimõiguskeskuse Vjasna enda liikmete juures.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles