Ministeerium toetab Tallinna lasteaedade eesti keele õppeprojekti (1)

Postimees
Copy
Tallinna muu keelega lasteaedade eesti keele õpetamist hakkab toetama haridus- ja teadusministeerium. Pilt on illustreeriv.
Tallinna muu keelega lasteaedade eesti keele õpetamist hakkab toetama haridus- ja teadusministeerium. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna linnavalitsus lõi käed haridus- ja teadusministeeriumiga, et jätkata eesti keele õppeprojekti Tallinna lasteaedades, kus õpe ja kasvatus toimub muus keeles. Ministeeriumi toetus on veidi üle miljoni euro.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on toetus mõeldud 3–7 aastastele lastele eesti keele õppe korraldamiseks ja õppevahendite võimaldamiseks eesti keelest erineva õppekeelega, keelekümblust ja eesti keele kui teise keele tugiõpet võimaldavates lasteaiarühmades. 

«Projekti eesmärk on parandada eesti keele taset lasteaia lõpetanute seas ning tagada teise emakeelega lastele ja noortele võimalused aktiivseks osalemiseks ühiskonnas ja õpingute jätkamiseks võrdselt eesti keelt emakeelena rääkivate õppuritega,» rääkis Belobrovtsev.

Projektis «Professionaalne eestikeelne õpetaja vene õppekeelega rühmas» osaleb sel aastal 17 koolieelset lasteasutust 46 rühmaga. Programmis osalevates lasteaiarühmades on tagatud eesti keele õppevahendid, eestikeelse õpetaja jätkukoolitus ja professionaalsus ning laste eesti keele oskuste areng lähtudes koolieelse lasteasutuse riiklikust õppekavast. Projekt kestab jaanuarist detsembrini. 

2020. aasta algusest osales pilootprojektis kümme koolieelset lasteasutust 25 rühmaga ning möödunud aasta augustist liitus projektiga veel 21 koolieelset lasteasutuse rühma. Nii 2019. aastal kui 2018. aastal osales pilootprojektis kümme koolieelsest lasteasutust kokku 25 rühmaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles