Pulmad katku ajal (1)

Copy
Lõpuks saabub laulatuse üks magusamaid hetk ja laulataja ütleb kaua oodatud fraasi «Peigmees võib pruuti suudelda! Härra ja proua Kivisild!» Laulatus Eesti Metodisti Kiriku Tapa koguduses.
Lõpuks saabub laulatuse üks magusamaid hetk ja laulataja ütleb kaua oodatud fraasi «Peigmees võib pruuti suudelda! Härra ja proua Kivisild!» Laulatus Eesti Metodisti Kiriku Tapa koguduses. Foto: Sander Ilvest

Kuidas koroonaajal pulmi peetakse? Viirus on noorte abiellumisisu kõvasti kahandanud. Aga kui pulm, siis pulm! Iga laulatus on eriline, olgu maskis või ilma.

Laupäeva ennelõuna. Väike puukirik Tapa südalinnas, mida 35 vanemaealise liikmega Eesti metodisti kiriku kohalik kogudus jagab sõbralikult samuti väikese Tapa Elava Usu kogudusega.

Õues kõrguvad lumehanged, ent kirikuesine ja selle juurde viiv tee on ülima hoolega puhtaks roogitud, nagu polekski eelmisel päeval taevaluugid valla olnud. Kogudusehoone välisuksest sisse astudes õhkub vastu soojust ja hubasust. Veebruarikuu kuuendal päeval toimuv laulatus on selles kogudusehoones aasta esimene.

Kuidas praegusel ajal laulatusi peetakse? Piirangute all käib kõik sootuks teisiti kui tavaliselt, kolm paari jagab oma koroonaaja armastuse lugu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles