Miks kõik armastavad Queeni? (3)

Copy
«Mida rohkem ma end avan, seda rohkem ma haiget saan...» Freddie Mercury vaimustus ei lahtu ka 30 aastat peale muusiku surma.
«Mida rohkem ma end avan, seda rohkem ma haiget saan...» Freddie Mercury vaimustus ei lahtu ka 30 aastat peale muusiku surma. Foto: Duncan Raban/EMPICS Entertainment

Menubändist Queen ja tema karismaatilisest liidrist Freddie Mercuryst on kirjutatud hulk raamatuid, neist seitse on tõlgitud ka eesti keelde. Arter uuris, kuidas on läinud nende müük ja mida näitab see meie suhtumise kohta Queeni.

«Mida rohkem ma end avan, seda rohkem ma haiget saan, mida rohkem ma püüan, seda enam lisandub arme,» on ühes omaaegses intervjuus öelnud Freddie Mercury, kes peagi juba kolm aastakümmet ei saa kahjuks kaasa rääkida selles, mida kõike on tema ja ta bändikaaslaste kohta kirja pandud.

Ajaloolane Küllo Arjakas, kelle riiulist leiab kõik seitse eesti keelde tõlgitud teost ja kes kahe viimati ilmunu kohta möödunud suvel ka artikli avaldas, usub, et parim ülevaade Queeni ja ehk ka Mercury kohta on seni kirjutamata, või siis pole see veel tema kätte sattunud. «Kindlasti kuulub Queen nende väheste bändide hulka, kelle kohta võib kasutada väljendit «suurem kui elu»,» ütleb Arjakas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles