Video Kallas: kriisis tuleb igaühel oma osa kanda (1)

Jete-Ri Jõesaar
Copy

Valitsus teatas täna uutest koroonapiirangutest. Üks neist on vähemalt kaheks nädalaks spaade ja veekeskuste sulgemine esmaspäevast. Praegu pole veel teada, millised saavad olema nendele ettevõtetele pakutavad toetusmeetmed. 

Valitsus arutab uusi ettevõtete toetusmeetmeid täna, rääkis peaminister Kaja Kallas. «Tõsi on see, et kriisis tuleb igaühel oma osa kanda, et me kahjuks ei suuda kõike kinni maksta,» ütles Kallas. «Toetustega on see probleem, et need, kes saavad, ütlevad, et said liiga vähe, ja need, kes ei saa, ütlevad, et valed inimesed või valed ettevõtted said, nii et sellest tuleb alati ainult pahandust.»

Mõned ettevõtted jõuavad aga punkti, kus tagasipöördumine on keeruline. Kallas ütles, et kõiki neid riik toetama ei peaks. «Tõepoolest, siin kriisis me oleme väga raskes olukorras ettevõtteid toetanud, aga kuskilt läheb see piir. Võib-olla mõnel on lihtsalt halb äriplaan, mis ei tööta välja, et seda ei peaks ka tekkima, kus riik maksab selle kinni,» rääkis Kallas. 

Esmaspäevast peavad kaheks nädalaks sulgema oma uksed spaad ja veekeskused. Valitsus tegi selle piiranguotsuse eelkõige selleks, et uuel nädalal algava koolivaheajaga ei koonduks inimesed lõõgastusasutustesse. Toetuspiiranguid spaadele ja veekeskustele veel paika pandud pole. «Me arutame kõiki neid, kes nende piirangutega pihta saavad, aga nagu ma ütlen, et võimalused ja ka see, kui suur see piirang on, kindlasti mõjutab seda otsust,» sõnas Kallas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles