Isamaa jätab 24. veebruari üritused ära ning taunib peaministrit (10)

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Isamaa
Isamaa Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Isamaa Tallinna piirkonna juhi Olle Koopi sõnul otsustas piirkonna juhatus ära jätta 24. veebruariks registreeritud telgiürituse Vabaduse väljakul, kuid ühtlasi taunib piirkond «peaminister Kaja Kallase korduvat vassimist ja valetamist».

«Arvestades, et nakatumisnäitajad on juba kolm nädalat kasvutrendis, leidsime, et jätame sel aastal ära tavaks saanud inimeste õnnitlemise erakonna telgis vabariigi aastapäeva puhul Vabaduse väljakul,» ütles Koop.

Samas rõhutas Koop, et palju tähtsam on praeguses olukorras tähelepanu pöörata peaminister Kaja Kallase silmakirjalikkusele. «Kolmapäevases infotunnis väitis Kaja Kallas, nagu plaaniks Isamaa korraldada 24. veebruaril rahvarohket üritust Vabaduse väljakul. Tänasel valitsuse pressikonverentsil kordas ta sama valet. Kui ajakirjanik juhtis peaministri tähelepanu sellele, et Reformierakond on 23. veebruariks kavandanud kolm avalikku koosolekut, üritas peaminister seda aga pisendada.»

Kaja Kallas ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et Reformierakonna üritused ei ole avalikud koosolekud. «Need on siis ilmselt piirkonna need väikesed telgid, kus nad siis kolmekesi on. See kindlasti ei ole avalik koosolek.»

Olle Koopi sõnul näitab see silmakirjalikkust: «Peaminister ründas avalikult ja korduvalt Isamaa Tallinna piirkonna liikmeid. Enda erakonnakaaslasi asus ta täpselt samasuguse algatuse eest aga kaitsma. Eesti peaminister ei tohiks endale sellist valetamist ja silmakirjalikkust lubada,» lõpetas Koop.

Kallas heitis kolmapäevases infotunnis lisaks Isamaale ka EKREle ette, et nood tähistavad vabariigi aastapäeva avalike üritustega. Täna ütles ta, et ei pea EKRE korraldatavat tõrvikurongkäiku mõistlikuks.

«Me ei lähe ära keelama neid avalikke üritusi, aga minu tungiv soovitus on see, et kui te tõesti tahate oma sõnade järgi käia, öelda, et te olete mures selle viiruse leviku pärast, siis vastutustundlik oleks oma toetajatele ka öelda, et teeme see aasta teistmoodi,» märkis Kallas infotunnis. 

«Tähistame seda peredes, sööme ühe väikese kiluvõileiva, võtame pitsikese valget viina ja oleme seal sinimustvalgetega, aga me ei kogune suurtes hulkades, sellepärast et see tõstab oluliselt viiruse levikut. See on minu üleskutse. Kui te peate seda oluliseks, et viiruse levik saaks alla, siis igal juhul ma soovitan ja tungivalt palun, et sellist signaali oma toetajatele annate. Loomulikult ma ei saa teid kuidagi sundida ega seda ka mitte nõuda, aga see oleks palve.»

Reformierakond jätab tänavakampaaniad tegemata

«Reformierakond tühistab kõik vabariigi aastapäeva tähistamiseks planeeritud erakonna avalikud üritused, kutsudes Eesti inimesi üles vähendama kontakte ja tähistama 24. veebruari pereringis,» sõnas Reformierakonna peasekretär Erkki Keldo pressiteate vahendusel. 

«Kuna viiruse levik on Eestis väga hoogne, järgime valitsuse üleskutset ja jätame ära vabariigi aastapäevaks planeeritud tänavakampaania üritused. Isegi võimalikult ohutult maskides ja kinnastes lippude jagamine ja inimeste tervitamine, nagu olime planeerinud, saadaks tänastes tingimustes vale sõnumi,» toonitas Keldo, lisades, et erakond soovitab inimestel tähistada pühi pereringis, võimalusel jääda kaugtööle ja kanda avalikes kohtades maski.

«Nagu peaminister Kaja Kallas täna ka toonitas, on kõige suurem mõju viiruse levikule igaühe enda käitumisel ja vastutusel.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles