Mikk Tarraste pidas Žigulit politseiautoks

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe ajakirjanik
Copy
Tapja on kogu kohtuprotsessi ajal demonstereerinud külma rahu.
 
Tapja on kogu kohtuprotsessi ajal demonstereerinud külma rahu.  Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lihulas mullu suvel tapatalgud korraldanud Mikk Tarraste on uurijatele väitnud, et kui ta oli 6. juuni õhtul Lihula lähistel autoga kraavi sõitnud, hüüdis tema lähedal seisma jäänud mootorrattur: «Seis, tulistan!» Žigulit vanaema, vanaisa ja kolme lapselapsega pidanud ta aga politseiautoks.

Esimest korda avaldati eile Pärnu kohtumajas Tarraste versioon juhtunust, alustades ajast, kui ta maakoju saabus, ja lõpetades tema kinnipidamisega.

Tarraste sõitis Tuudile suvekoju 5. juunil. Ta võttis kaasa oma relvad, kuna plaanis minna lasketiiru. Talle meeldis tiirus käia, sest see lõõgastas teda. Ta läbis koolitust, kus õpetatakse relva käsitsema.

6. juuni hommikul ärgates tundis Tarraste peavalu. Tal oli pohmell. Vahepeal jõi ta paar pudelit veini, misjärel heitis uuesti magama. Kui ta ärkas, pidas ta end kaineks ja otsustas poodi sõita.

Enne Lihula Olerexi jõudmist hilines Tarraste enda väitel parempöördega, mistõttu põrutaski üle ohutussaarte ja haljasalade teenindusjaama. Ta polevat arugi saanud, et seal kahte autot rammis, küll aga märkas ta mõra klaasis.

Nüüd tajus Tarraste ohtu, et temalt võetakse nii juhi- kui relvaluba. Mõlemad olid talle äärmiselt olulised. Kuna ta ei näinud kedagi, otsustas ta lahkuda. Ta võttis suuna tagasi oma suvekoju Kopli tallu. Subaru oli halvasti juhitav. Nii ukerdas ta autoga teepervel, vahepeal kündis sellega põldu.

Tarraste on uurijatele väitnud, et kui ta lõpuks autoga külili kraavi maandus, hüüdis tema lähedal seisma jäänud mootorrattur: «Seis, tulistan!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles